前衛嘻皮

買新車,駛乜諗!?

前衛嘻皮

LEGO Technic 再次與保時捷 Porsche 聯手合作,推出 Porsche 落場版 GT 賽車911 RSR。被稱為 Porsche 最強 GT 賽車的 911 RSR,車側空力造型看似與舊款相差不遠,但馬力比舊款更為提升,實在是追求冠軍的進化版! Porsche一直是車迷所追隨的目標,但並非人人經濟許可能完成人生夢想,42096 LEGO Porsche 911 RSR 絕對能滿足預算不多又想享有品牌跑車樂趣的車迷朋友,這一輛只需 1,580 塊顆粒便可簡簡單單砌出華麗 Porsche 跑車定必是您的首選! 今次顏色採用最受歡迎的白、紅、黑組成這輛獨一無二的「戰鬥蛙」,華麗的外表加上精密的零件配合,只要打開車門,便完美捕捉Porsche 911 RSR的全部細節。



Chevrolet Corvette 一向係美國肌肉跑車嘅表表者之一,與 Ford Mustang 齊名! 不過對於香港車迷嚟講就相對陌生。不過隨著係《變形金剛》同《Fast & Furious》電影中頻頻亮相而人氣急升。Corvette ZR1 更加係車系誕生以來動力、性能表現皆達巔峰之作! 最大馬力輸出為 766hp,極速可達 344km/h,絕對唔輸蝕俾一眾歐洲超跑!

難怪呢架「速度機器」得到 LEGO Technic 嘅注意,促成今次 LEGO Technic 與雪佛蘭嘅破天荒首度合作,打造 42093 LEGO Chevrolet Corvette ZR1,用上最具代表性嘅橙色外型,並精細重現一眾 Corvette ZR1 之細節特徵。而且以較少嘅 579 件顆粒就能砌成,難度相對較低,大朋友、小朋友一樣能輕鬆完成! 而呢款 42093 LEGO Chevrolet Corvette ZR1 嘅另一特別之處係完成後佢可以「變身」成為一款 Corvette “Hot Rod” 古董車造型,絕對係將新、舊共冶一爐!




JMEN推薦