前衛嘻皮

男人的度身理髮Bar

前衛嘻皮


男人,係需要某程度姿整的,首先穿上身的衣服要合身,腳踏的皮鞋要夠Fit,還有就是要保持青靚白凈,無論係工作定識女仔,都無往而不利。最近就有人在中環畢打街中建大廈開了一間有齊度身造衫、造鞋、理髮屋的店,讓你可以由頭到腳都打扮得企企理理。

這間叫做Attire House的店,提供的服務是好高級的,你口袋夠錢的話,訂製衣服方面可以為你找來裁縫界的大師Gennaro Solito為你度身訂造西裝,而鞋方面,則用上日本的頂級手工藝,再加上來自英國的Gentlemen’s Tonic 作為Attire House的理髮屋幫你剃鬍鬚剪頭髮,加上地點又就腳,無得輸啦!

現在你見到的Attire House只是一間Pop-up store,遲些仲會開得更大間,會有埋一間叫做Bar High Five的酒吧,第時真係唔好飲貓了之後走去理髮呀,酒醒之後唔記得原來同髮型師講話要剃光頭,到時真係口同鼻鬧...

JMEN推薦